Logistiikan toimihenkilöt
Yleistä jäsenyydestä

Yleistä jäsenyydestä

 

 

Jos työskentelet esimerkiksi ajojärjestelijänä,liikenteenhoitajana,työnjohtajana tai konttoritoimihenkilönä huolinta- tai kuljetusliikkeessä, kuriiri- tai lähettipalvelussa, varustamossa, taksi- tai linja-autoliikenteessä, me olemme sinun liittosi.

Jäsenenä saat työpaikallasi luottamusmiehen palvelut, neuvonta ja lakipalvelua liitosta, ansiosidonnaisen päivärahan sekä mahdollisuuden osallistua erilaisiin tapahtumiin.

 

Jäsenedut ja palvelut

 

Lakimiehen palvelut

Työsuhdeasioihin erikoistuneet liiton lakimiehet ja asiantuntijat auttavat sinua työsuhteeseesi liittyvien riita-asioiden hoitamisessa. Ongelmasi yritetään ensisijaisesti ratkaista neuvottelemalla. Jos sopuun ei päästä neuvottelemalla, ERTO voi olla apuna oikeusjutun käynnistämisessä.

Lakimiehiltämme saat apua työsopimuksen tekemisessä sekä ongelmatilanteissa, kuten irtisanomisperuste-, vuosiloma- ja työaikakysymyksissä. Lakimiehemme neuvottelevat työnantajan tai työnantajaliiton edustajan kanssa ja hakevat sopimusratkaisua hyväksymälläsi tavalla.

”Tiesitkö, että halvimmat työoikeuteen erikoistuneet asianajotoimistot laskuttavat näiden asioiden hoitamisesta noin 250€/tunti? Ja esim. pelkkä ylityösaatavien laskeminen kestää usein yli päivän.”

 

Työsuhdeasioiden neuvontapalvelu

ERTO:n työsuhdeneuvonnasta saat henkilökohtaista palvelua.

Liiton asiantuntijat palvelevat jäseniä kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä.

Annamme vastauksia esimerkiksi palkkaustasi, työaikojasi tai vuosilomiasi koskeviin kysymyksiin.

 

Työttömyysturva

Meiltä voit saada työttömyyden kohdatessa ansiosidonnaista päivärahaa eli tulojesi mukaan määräytyvää päivärahaa. Työttömyyskassamme maksaa sinulle myös koulutuspäivärahaa, koulutustukea ja vuorotteluvapaakorvausta.

Asiantuntijamme opastavat miten sinun kannattaa toimia, jos joudut työttömäksi ja haet työttömyyspäivärahaa. Ammattitaitoisen henkilökunnan, tehokkaan puhelinpalvelun ja sähköisen asioinnin avulla asiasi hoidetaan ripeästi kuntoon.

Työttömyyskassamme jäsenenä et ole pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varassa.

 

Työehtosopimuksen sisältöön vaikuttaminen

Ammattiliiton jäsenenä pääset vaikuttamaan oman alasi työehtosopimuksen sisältöön, esimerkiksi palkan, ylityökorvauksien, lomien ja terveydenhuollon vähimmäistasoon. Tältä perustalta voit halutessasi neuvotella työnantajan kanssa paremman sopimuksen. Jäsenenä vaikutat itse suoraan siihen, miltä tasolta sinun tehtävissäsi lähdetään liikkeelle.

Työehtosopimus on ammattiliiton ja työnantajaliiton tekemä sopimus alan palkoista ja työsuhteen ehdoista. Työsuhteen ehtoja määritellään sekä työehtosopimuksissa että työsopimuksessa.

Jäsenenä saat tietoa ja neuvontaa työehtosopimusten sisällöstä joko omalta luottamusmieheltäsi tai ERTOn työsuhdeneuvonnasta.

 

Luottamusmiehen apu

Luottamusmies tai luottamusvaltuutettu tekee töitä jäsentemme työsuhteiden ja hyvinvoinnin parantamiseksi työpaikoilla. Luottamusmies valvoo etujasi työehtosopimukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Hän mm. neuvottelee työnantajan kanssa paikallisesti jaettavista palkankorotuksista.

Luottamusmiehen puoleen voi jokainen jäsen kääntyä työsuhdeasioissa ja -ongelmissa.

 

Koulutus

Järjestämme jäsenille maksutonta ja monipuolista koulutusta, joka vahvistaa ammatillista osaamista ja lisää hyvinvointiasi työssä. Koulutuksissamme perehdytään mm. oman alan työehtosopimukseen sekä työlainsäädäntöön ja oman uran kehittämiseen. Saat työelämästä paljon enemmän irti, kun tiedät oikeutesi ja keskeisen lainsäädännön.

 

Ostoedut

Ammattiliitto ERTO:n ja Logistiikan toimihenkilöt ry:n jäsenenä saat hyviä alennuksia ja etuja mm. vakuutuksista, matkoista, hotelleista, lehdistä ja polttoaineista. Sellaisista asioista, joista oikeasti hyödyt.

 

Vakuutusturva

Jäsenenämme saat vakuutuksen, joka kattaa vapaa-aikana ulkomaille tehdyn matkan aikana sattuneen mahdollisen sairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa. Vakuutukseen sisältyy korvaus tapaturmaisesta pysyvästä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta mukana matkustavalle alle 15 vuotiaalle lapselle. Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumis- tai keskeytymiskuluja sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

 

Hinta

ERTOn jäsenmaksun voit vähentää verotuksessasi.

 •Lue lisää jäsenmaksusta

 

Liity sähköisesti jäseneksi
 
Etusivu  |  Yhdistys  |  Jäsenyys  |  Edunvalvonta  |  Toiminta  |  Mökki  |  Ota yhteyttä  |  40 vuotta   |  Sivukartta
 
Logistiikan toimihenkilöt

Logistiikan toimihenkilöt ry

Ratavartijankatu 2 B

00520 Helsinki

puh 09 613 231
fax 09 6132 3202

ilmoitukset ja palaute osoitteeseen
logistiikan.toimihenkilot(at)erto.fi

Logistiikantoimihenkilöt Instagramissa

Erto